"SAMEN GRIJPEN WE DE JUISTE KANSEN"

HOE VERFRISSEND VINDT DE MARKT ONS?

Tientallen advocatenkantoren hebben de weg naar L-IME inmiddels gevonden.

Wij mochten hen helpen bij uiteenlopende trajecten. Van pakketselectie tot projectmanagement, van software-trainingen tot het introduceren van document automatisering.

Wij laten hen hieronder graag aan het woord. 

Profielfoto Frank Smetsers LR Mei 2019

Van Iersel Luchtman Advocaten migreert succesvol naar een best-of-breed omgeving 

Hoe krijg je het als kantoor voor elkaar om een migratie volledig online voor te bereiden en dan succesvol live te gaan met een nieuwe kantooromgeving? Dat kan alleen met een strakke planning én goed geoliede interne organisatie. 

Willy: ‘We informeren onze mensen niet meer achteraf, maar geven ze real-time inzicht. Dat is zo waardevol.’

Een gesprek met Willy van Oosterhout (controller) en Frank Smetsers (advocaat en partner) van Van Iersel Luchtman Advocaten.

Lees verder

Gerard Gort LGGA Op L IME

DE DOORWERKING VAN EEN FUSIE IN EEN NIEUWE ICT OMGEVING

Eens in de zoveel tijd heb je een project dat een speciaal plekje in je hart krijgt. Bijvoorbeeld door de unieke hulpvraag, de complexe uitvoering of het prachtige resultaat. Het project dat we draaiden bij La Gro Geelkerken advocaten is op alle drie die facetten exceptioneel te noemen. In dit grootschalige IT-project werden, zoals het kantoor zelf zegt, verschillende keukens samengevoegd.

Gerard: ‘Deze nieuwe omgeving is de som van een gedegen onderzoek, waarbij L-IME ontzettend goed heeft geholpen. L-IME kent het landschap aan aanbieders en weet het maximale uit software te halen'.  

Lees verder

Loesje 1904 97586

De 'big bang' van Asselbergs en Klinkhamer

‘Met een ‘big bang’ je IT- en werkomgeving op de schop gooien en met zeven systemen een digitale werkwijze introduceren; het was prestigieus, ik weet het. Maar zoals het ons kantoor betaamt leggen we de lat graag hoog’, aldus Loesje Frankfort, Manager Business Development & Bedrijfsvoering bij Asselbergs & Klinkhamer. Een gesprek met Loesje en Eva Peeters van L-IME over het op de schop gooien van je werkomgeving en het implementeren van een ‘best of breed’ omgeving.

Vorig jaar nam Loesje contact op met L-IME. Het kantoor had haar oog laten vallen op enkele nieuwe systemen. Het kantoor wilde hiermee haar ambitie vervullen om zoveel mogelijk digitaal te werken en werkprocessen te versoepelen. Het kantoor gebruikte een dossier managementsysteem, alleen paste dit niet binnen de gewenste nieuwe manier van werken. Het was tijd om uit te kijken naar iets nieuws.

Al snel werd Eva in de arm genomen. De maanden die volgden werd zij een verlengstuk van het kantoor.

Lees verder

Alexander Steensma Over L Ime

Steensma Even selecteert met hulp van L-IME een nieuw praktijkmanagementsysteem en gaat werken in de cloud

Steensma Even is een nichekantoor gevestigd in het Groot Handelsgebouw in het hart van Rotterdam. Hier werken superspecialisten op het gebied van arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht, pensioenrecht en privacyrecht. Zij maakten gebruik van een maatwerk praktijkmanagementsysteem en wilden de stap maken naar een breder inzetbaar programma, waarbij ook het verwerken van e-mail gefaciliteerd werd en waarbij plaatsonafhankelijk werken eenvoudig zou worden.
Vlak voor de Corona-uitbraak in Nederland stapten zij over.
 
Alexander Steenma vertelt: bij de keuze voor een nieuw administratief systeem voor ons kantoor met 9 gebruikers hebben wij ons laten adviseren door Eva Peeters van L-IME. Dat raad ik iedereen aan, want er zijn veel aanbieders die veel beloven, terwijl de verschillen in de systemen groot en relevant zijn, afhankelijk van het type kantoor en praktijk. Wat geweldig is aan L-IME is dat zij de veel gebruikte systemen van haver tot gort kennen, vooral ook de gebruiksvriendelijkheid ervan en het serviceniveau van de aanbieders in de dagelijkse praktijk.

Lees verder

Illem Jan Makkinga Van Traa L Ime

Lancering nieuwe website en intranet voor Van Traa Advocaten

Van Traa Advocaten is een niche speler van formaat op het gebied van Internationale Handel, Transport & Logistiek en Verzekering & aansprakelijkheid. Als specialist en kennispartner ontstond de behoefte om een nieuwe website te laten bouwen waar de focus volledig op het delen van relevante kennis zou komen te liggen. Eva heeft dat project vanuit L-IME begeleid. 

Willem Jan Makkinga (Kantoordirecteur Van Traa): 'Eva is van scratch af aan betrokken geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe website en het intraanet. Als vakvrouw begrijpt ze wat nodig is voor een gebruiksvriendelijke omgeving, hoe doelgroepen te boeien en te overtuigen dat ze bij Van Traa aan het juiste adres zijn. Ze weet welke kpi’s er bewaakt moeten worden en hoe er met de verschillende stakeholders gecommuniceerd moet worden om een project succesvol af te ronden. Eva integreert de menselijke maat in werkzaamheden en omgangsvormen, het is een plezier om met haar te mogen werken.'

Robert Brunink L Ime Over Optimaal Digitaal

DAMSTE GAAT OPTIMAAL DIGITAAL - L-IME ZORGT VOOR EEN NAADLOZE TRANSITIE

Damsté advocaten - notarissen werkt, vanuit Enschede en Amsterdam, al ruim 100 jaar aan complexe juridische vraagstukken voor bedrijfsleven, overheden en particulieren. ‘Oprecht het best’ is wat ze met meer dan 100 specialisten dagelijks waarmaken. Om dat te waarborgen gaat de IT-omgeving compleet op de schop en wordt deze helemaal opnieuw opgebouwd, met de relatie als centraal middelpunt. L-IME helpt om dit proces, met als werktitel ‘Optimaal Digitaal’, soepel te laten verlopen.

 

LEES VERDER

Bart Vastenburg Op L Ime

Digitaal procederen; de werkprocessen in de praktijk bij Holla. 

 
Holla Advocaten, in Eindhoven praktisch buren van de dames van L-IME, klopte aan de deur voor begeleiding bij de introductie van digitaal procederen.
Na een intakegesprek in Den Bosch met het bestuur en hoofd van het secretariaat volgde een plan van aanpak. Eva Peeters (L-IME): 'Met een kerngroep van mensen binnen Holla die veel met procedures te maken hebben – de medewerkers van de afdeling procesondersteuning, een aantal advocaten, secretaresses en een afvaardiging vanuit de staf en het bestuur - hebben we in twee bijeenkomsten alle aspecten rondom digitaal procederen doorgenomen. Iedere keer weer vanuit de geformuleerde focusvraag: Wat betekent dit voor de praktijk en de werkprocessen van Holla?' 

 

Lees verder

 

De Haan

De Haan Advocaten & Notarissen over de samenwerking met L-IME

De Haan Advocaten & Notarissen is gevestigd in Groningen, Leeuwarden, Assen, Zwolle, Almere en Schiphol-Rijk. Met 90 advocaten, (kandidaat)-notarissen en juristen hebben zij alle specialisaties in huis om hun cliënten zowel zakelijk als privé terzijde te staan.

Willeke Castenmiller, Facilitair Manager bij De Haan Advocaten & Notarissen, vertelt: 'Ons kantoor is ondernemend en innovatief, hetgeen ook inhoudt dat wij ook in de IT de beste keuzes en stappen maken, om onze specialisten op de juiste wijze te ondersteunen.

Zo zijn wij ook in contact gekomen met L-IME. Ons kantoor zocht een mogelijkheid om direct vanuit ons document management systeem bestanden te uploaden naar de Rechtspraak in verband met KEI. Dankzij L-IME hebben onze advocaten het gevoel dat wij als kantoor goed voorbereid zijn op de digitalisering binnen de advocatuur.

 

Lees verder

foto Eugenie.jpg

L-IME adviseert Van der Steenhoven advocaten over KEI

 

Van der Steenhoven advocaten, gevestigd in Amsterdam, zet zich vol overgave in voor al haar cliënten. Dit doet ze met aandacht en menselijke overtuiging onder het motto: ‘Wie de harten wint, heeft gemakkelijk spel met de hoofden.’ L-IME heeft hier met haar enthousiasme en kennis over digitaal procederen onder KEI een imposant steentje aan bijgedragen.

Van der Steenhoven advocaten is al 33 jaar een actief en vooruitstrevend advocatenkantoor gevestigd in hartje Amsterdam. Zij is persoonlijk, professioneel en betrokken en werkt aan duidelijke, verrassende en overtuigende oplossingen. Net als L-IME. Eugenie Ágoston, advocaat bij Van der Steenhoven advocaten, vertelt hierover: ‘We werken binnen het kantoor met verschillende teams en, vanuit know how, met drie units; arbeidsrecht, ondernemingsrecht, IE/privacyrecht. Het digitaal procederen komt snel dichtbij. Om ervoor te zorgen dat we bij de invoering van KEI onze cliënten net zo servicegericht kunnen blijven bedienen, hebben wij met L-IME een volgende stap gezet.’

Lees verder

nog meer uitspraken waar we blij van worden


Frank Smetsers (Van Iersel Luchtman Advocaten):
‘Met het maken van deze keuze heeft L-IME ons erg geholpen. Zonder de kritische noot, tijdens onder andere presentaties van leveranciers, waren we nooit zo diep de materie ingegaan'.  

Pascale van Boven (Clingendael Advocaten): 'Voor een klein advocatenkantoor als het onze is het een hele geruststelling dat wij ons met vragen die zich op ICT-gebied voordoen kunnen wenden tot L-IME. L-IME heeft ons al verschillende malen adequaat geholpen, zowel bij de besluitvorming over een nieuw aan te schaffen DMS-systeem, als bij het voorbereiden op KEI. Recent heeft L-IME ons ook ondersteund bij vragen over het ‘AVG-proof’ maken van onze organisatie. De professionals van L-IME leveren value-for-money en weten je altijd uitstekend op weg te helpen. Maar het zijn daarnaast ook hele leuke mensen met wie het fijn samenwerken is!'
 

Aron Das Gupta (Bavelaar Advocaten): 'Wat een verademing om de dames van L-IME op bezoek te hebben. Tijdens de leerzame cursus 'KEI als Kans' gaven zij ons inzicht in de veranderingen en de stappen die we dienen te nemen om beslagen ten ijs te komen. Dit alles met als doel de cliënt ongestoord te blijven bedienen. Een aanrader!'

Daan Smits (BRISK legal): 'In de opstartfase ben ik enorm geholpen door L-IME. Zij hebben mij praktisch op weg geholpen met mijn IT-omgeving, de pakketselectie begeleid en geholpen bij het het vormgeven van mijn interne organisatie en propositie naar buiten. L-IME is een onmisbare helpende hand bij juridische start-ups die goed beslagen ten tonele willen verschijnen.' 

 

 Klanten waar we trots op zijn