"voor een sterke focus op een veranderend digitaal  speelveld" 

Analyse & Advies

Alles wat we doen begint met een analyse van de huidige situatie en een inventarisatie van de gewenste situatie. Of het nou om een optimalisatie van werkprocessen gaat, het begeleiden van een pakketkeuze of een advies over digitalisering. We gaan op zoek naar de struikelblokken en naar een oplossing waar iedereen bij gebaat is. Met de nadruk op iedereen: het bestuur, andere advocaten en de ondersteuners op kantoor (secretaresses en staf). Zij moeten tenslotte ook met de oplossing gaan werken.

Door het voeren van gesprekken met vertegenwoordigers uit alle lagen van het kantoor, krijgen we een beeld van de huidige en gewenste situatie.

Op basis hiervan schrijven we een praktisch advies waarin de uitdagingen, de prioriteiten en de mogelijke oplossingen genoemd worden. Dat advies bespreken we vervolgens met elkaar om samen te bepalen waar jullie mee aan de slag willen gaan en in welk tempo. 

 

GRATIS CONSULT
'RESULTAAT OP MAAT'

NEEM CONTACT OP

Jouw vragen verdienen aandacht

Benieuwd wat L-IME kan bijdragen aan jouw organisatie? Of zit je met een ICT- of innovatievraagstuk en wil je ons even aan de tand voelen? Neem gerust contact met ons op, wij komen graag op de koffie. In een vrijblijvend gesprek tasten we je casus af en geven we tips die je op weg helpen, onder het motto: kennis is macht, deze delen een kracht.

Bi-modale IT-strategie

Wij maken in onze advisering onderscheid tussen innovatie (legaltech) en het optimaal laten draaien van de IT die je al in huis hebt: de optimalisatietrajecten. 

Gebruik ons als personal shopper om de marktontwikkelingen in de gaten te houden om zo innovaties snel te kunnen omarmen. Of schakel ons in om meer rendement te halen uit de IT investeringen die je al gedaan hebt, bijvoorbeeld door een analyse van je werkprocessen om zo een heuse optimalisatieslag te kunnen maken of voor een pakketselectietraject.

Innovatie adviezen

De wereld van de advocatuur verandert. Misschien niet zo snel als in andere branches maar het gebeurt onmiskenbaar. Welke verandering moet je nou in de gaten houden en welke ontwikkeling kan je voorlopig op zijn beloop laten? Lastige vragen om te beantwoorden. Daarvoor zou je eigenlijk al die trends en ontwikkelingen continu moeten monitoren.

En dat kost tijd. Tijd die je liever aan je dossiers en je cliënten besteedt. Daarom helpen wij kantoren die graag op de hoogte willen blijven maar ook hun aandacht willen richten op dat waar ze goed in zijn. Dus terwijl jij nog eens langs gaat bij je cliënt of je vastbijt in een processtuk, bezoeken wij congressen in binnen- en buitenland en volgen we de trends op het gebied van legal tech op de voet. Zie ons als een personal shopper of trend watcher. We komen graag langs voor een kop koffie om te kijken welke trend het beste bij je kantoor past.

Optimalisatietrajecten

Automatisering is een krachtig middel om processen te optimaliseren. Maar niet als er niet goed gekeken wordt naar die andere twee krachten die bepalen of veranderingstrajecten kunnen slagen: de mens en de processen.

Het is belangrijk om deze drie krachten met elkaar in evenwicht te krijgen voordat een traject in gang wordt gezet voor bijvoorbeeld de vervanging van een software applicatie. Misschien is de huidige oplossing namelijk prima en moet er alleen kritisch naar de werkprocessen gekeken worden. Draagt iedereen wel zijn steentje bij? Of blijkt dat de mensen niet goed genoeg met het product bekend zijn om er het maximale uit te halen?
Allemaal mogelijke oorzaken voor het frustrerende gevoel dat een software oplossing niet gebracht heeft wat je ervan verwachtte. Gelukkig ook allemaal oorzaken die met een goede begeleiding en toegepaste trainingen verholpen kunnen worden.

Een bijzonder rendabele investering!


waarmee kunnen we je van dienst zijn?

Innovatie

Innovatie en de toepassing van design thinking

Door telkens de vijf basisstappen van design thinking te doorlopen: begrijpen, definiëren, ideeën uitwerken, prototype maken en testen, ontstaat een cyclus van het continue verbeteren. Het optimaliseren van hetgeen je levert: je meerwaarde.

Lees het hele artikel in legalbusinessworld (vanaf pag. 32)