"meer rendement halen
uit je IT-investering"

Implementatie

De verwachtingen rondom een nieuwe IT-oplossing die wordt geïmplementeerd, zijn vaak hooggespannen. Enorm frustrerend als een jaar na dato blijkt dat slechts een enkeling binnen kantoor het systeem nog maar echt goed gebruikt en het niet optimaal rendeert.

L-IME helpt advocatenkantoren om dit ongewenste patroon te doorbreken en meer rendement uit een IT-investering te halen.

Nadat de keuze is gemaakt voor een softwarepakket begint het implementatietraject vanuit de leverancier. Een belangrijke fase. Leveranciers gaan daarin heel projectmatig te werk en als kantoor krijg je vaak veel ‘huiswerk’. Je raakt dan gemakkelijk het overzicht kwijt van wie wat precies moet doen. Leveranciers en advocaten blijken hierbij ook niet altijd dezelfde taal te spreken, waardoor implementatietrajecten vaak langer duren dan nodig is.

 

GRATIS CONSULT
'RESULTAAT OP MAAT'

NEEM CONTACT OP

succesvol implementeren is een kunst

Vanuit L-IME hebben we jarenlange ervaring met implementatietrajecten, zowel van binnenuit bij advocatenkantoren als vanuit leveranciers. Wij spreken dus beide talen en kunnen een brugfunctie bekleden in deze belangrijke fase. Start je binnenkort een implementatietraject en wil je ons even aan de tand voelen? Neem gerust contact met ons op, wij komen graag op de koffie. In een vrijblijvend gesprek tasten we je casus af en geven we tips die je op weg helpen, onder het motto: kennis is macht, deze delen een kracht.

Begeleiding na oplevering

Ook na de technische oplevering is wat ons betreft de implementatie nog niet voorbij. De livegang van een nieuw pakket heeft veel impact op alle mensen van kantoor. Niet alleen de eerste dag maar ook de dagen en weken daarna. Als in die periode de begeleiding niet heel intensief is, is de kans groot dat het pakket uiteindelijk niet aan de verwachtingen voldoet.

Een training op de dag van de livegang is niet voldoende om alle facetten van een pakket te leren gebruiken. Daarvoor is nodig dat er intensief mee gewerkt gaat worden, dat er iemand naast komt zitten als dat nodig is en dat trainingen na verloop van tijd herhaald worden.

Ook dat valt onder implementatie want alleen zo verdien je als kantoor de investering terug!


waarmee kunnen we je van dienst zijn?

 

Kater

3 tips om meer rendement uit een IT-investering te halen

Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’, een blog met 3 tips om meer rendement uit een legal tech investering te kunnen halen. Op basis van meer dan 15 jaar ervaringen uit de praktijk en breedgedragen visie op succesvol optimaliseren, blijkt deze aanpak tot dusver de beste remedie tegen een legal tech kater.

Lees verder